Fylld paprika
4 pers
500 g köttfärs
4 st stora paprikor i olika färger (alt. 8 små)
1 st gul lök
1 burk krossade tomater
2 msk chilisås
(ketchup?)
salt & vitpeppar
riven ost
Sätt ugnen på 200 grader och koka riset.
Stek köttfärsen tillsammans med den hackade löken.
Häll i krossade tomater och chilisåsen.
Smaka av med kryddorna och låt puttra ca 10-15 min.
Blanda riset och köttfärsen.
Skölj paprikorna och skär ett tunt lock som sparas.
Kärna ur paprikorna och skär av en liten bit på botten så att de står rakt i ugnsformen.
Fyll paprikorna med köttfärs och ris röran och ha på lite ost (lägg sedan på locket igen).
In i ugnen i ca 10 min, tills det har fått färg.
Sås
creme fraiche
paprika pulver
Blanda creme fraiche och paprikapulver.
Servera med en god sallad.

500 g köttfärs
4 st stora paprikor i olika färger (alt. 8 små)
1 st gul lök
1 burk krossade tomater
2 msk chilisås
(ketchup?)
salt & vitpeppar
riven ost
Sätt ugnen på 200 grader och koka riset.
Stek köttfärsen tillsammans med den hackade löken.
Häll i krossade tomater och chilisåsen.
Smaka av med kryddorna och låt puttra ca 10-15 min.
Blanda riset och köttfärsen.
Skölj paprikorna och skär ett tunt lock som sparas.
Kärna ur paprikorna och skär av en liten bit på botten så att de står rakt i ugnsformen.
Fyll paprikorna med köttfärs och ris röran och ha på lite ost (lägg sedan på locket igen).
In i ugnen i ca 10 min, tills det har fått färg.
Sås
creme fraiche
paprika pulver
Blanda creme fraiche och paprikapulver.
Servera med en god sallad.

Kommentarer
Trackback