Ananaspaj
Pajdeg
150 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Fyllning
2 dl crème fraiche
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 medelstor burk skivad/krossad ananas
Blanda alla ingredienser till degen och tryck ut i en pajform. Ställ in i kylen.
Låt ananasen rinna av ordentligt i ett durkslag.
Rör ihop crème fraiche, socker, vaniljsocker och ägg. Rör till sist ner den avrunna ananasen.
Häll fyllningen i pajformen och grädda i ugnen på 175°C i 30-35 minuter.
Låt svalna och servera som den är, eller med vaniljvisp eller vispad grädde.
150 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Fyllning
2 dl crème fraiche
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 medelstor burk skivad/krossad ananas
Blanda alla ingredienser till degen och tryck ut i en pajform. Ställ in i kylen.
Låt ananasen rinna av ordentligt i ett durkslag.
Rör ihop crème fraiche, socker, vaniljsocker och ägg. Rör till sist ner den avrunna ananasen.
Häll fyllningen i pajformen och grädda i ugnen på 175°C i 30-35 minuter.
Låt svalna och servera som den är, eller med vaniljvisp eller vispad grädde.
Kommentarer
Trackback