Ananaspaj

Pajdeg
   150 g smält smör
   3 dl vetemjöl
   1 dl socker
   1 tsk bakpulver

Fyllning
   2 dl crème fraiche
   1½ dl socker
   2 tsk vaniljsocker
   1 ägg
   1 medelstor burk skivad/krossad ananas

Blanda alla ingredienser till degen och tryck ut i en pajform. Ställ in i kylen.
Låt ananasen rinna av ordentligt i ett durkslag.
Rör ihop crème fraiche, socker, vaniljsocker och ägg. Rör till sist ner den avrunna ananasen.
Häll fyllningen i pajformen och grädda i ugnen på 175°C i 30-35 minuter.

Låt svalna och servera som den är, eller med vaniljvisp eller vispad grädde.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0