White chocohip Ginger cookies

Grundrecept
   120 g mjukt smör
   1 dl råsocker
   1 st ägg
   1.5 dl vetemjöl
   0.5 dl havregryn
   0.5 tsk bakpulver
   0.25 tsk salt
   100 g choklad av valfri smak (se nedan)

White chocohip Ginger cookies
   100 g vit choklad av god kvalitet
   1 tumstor bit färsk ingefära

Gör så här
1. Grundrecept: Vispa smör och råsocker krämigt, rör i ägget.
2. Vänd i vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt.
3. Hacka chokladen grovt och blanda i degen.
4. Rulla in kakdegen i plastfilm eller bakplåtspapper till en rulle (5 cm i diameter) och frys i cirka 30 min.
5. Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och grädda kakorna på bakplåtspapper i 180 grader varmluft, cirka 10 minuter



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0