Bechamelsås - den perfekta

1 stor sats bechamelsås, ca 5-7 port

   100 gram smör
   1 dl mjöl
   1 l standard mjölk
   0,5 tsk riven muskot (valfritt, till lasagne)
   salt och peppar
   Ev. 100 gram riven ost (om bechamelsåsen ska användas till gratinering ex. lasange)

1. Fräs mjölet i smöret tills det är ljust brunt, tillsätt mjölken lite i taget under omrörning.
2. Låt bechamelsåsen koka på medelvärme under omrörning i minst fem minuter.
3. Smaksätt bechamelsåsen med muskot, salt och peppar.
4. Ska du gratinera gratäng med bechamelsåsen så strös osten ovanpå bechamelsåsen eller vänds i precis innan bechamelsåsen används.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0