Bechamelsås - den perfekta
1 stor sats bechamelsås, ca 5-7 port
100 gram smör
1 dl mjöl
1 l standard mjölk
0,5 tsk riven muskot (valfritt, till lasagne)
salt och peppar
Ev. 100 gram riven ost (om bechamelsåsen ska användas till gratinering ex. lasange)
1. Fräs mjölet i smöret tills det är ljust brunt, tillsätt mjölken lite i taget under omrörning.
2. Låt bechamelsåsen koka på medelvärme under omrörning i minst fem minuter.
3. Smaksätt bechamelsåsen med muskot, salt och peppar.
4. Ska du gratinera gratäng med bechamelsåsen så strös osten ovanpå bechamelsåsen eller vänds i precis innan bechamelsåsen används.
100 gram smör
1 dl mjöl
1 l standard mjölk
0,5 tsk riven muskot (valfritt, till lasagne)
salt och peppar
Ev. 100 gram riven ost (om bechamelsåsen ska användas till gratinering ex. lasange)
1. Fräs mjölet i smöret tills det är ljust brunt, tillsätt mjölken lite i taget under omrörning.
2. Låt bechamelsåsen koka på medelvärme under omrörning i minst fem minuter.
3. Smaksätt bechamelsåsen med muskot, salt och peppar.
4. Ska du gratinera gratäng med bechamelsåsen så strös osten ovanpå bechamelsåsen eller vänds i precis innan bechamelsåsen används.
Kommentarer
Trackback