Bulle med vaniljfyllning

ca 20 st stora bullar

   50 gram jäst
   150 gram smör
   5 dl mjölk
   1 dl ljus baksirap
   1 ägg
   15 – 16 dl vetemjöl

1. Smula ner jästen i en degbunke.
2. Smält smöret och slå på mjölken, ljumma till 37 grader.
3. Lös ut jästen med vätskan och tillsätt ägget samt sirapen och nästan allt mjöl.
3. Arbete degen smidig. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 45 min.
4 .Ta upp på mjölat bakbord och knåda degen! Tillsätt ev. mer mjöl om det behövs.
5 .Ta ut små bollar, i storlek med en tennisboll.
6. Kavla ut till runda plattor ca 0,5 cm tjocka.
7. Lägg en klick med marsankräm i mitten, ca 3 matskedar på varje bulle! Nyp ihop som en liten ”kappsäck”.
8. Lägg på plåt att jäsa ca 45 min.
9. Grädda 15-20 i 225 grader.
10 . Pensla bullarna med smält smör och doppa dem sedan i strösocker, alternativt strösocker blandat med kanel.

Det går åt ca 1 pkt marsankräm (torrpulver för 25 port). Dock har jag blandat krämen ganska hård, den ska absolut inte vara flytande utan mer som en fast kräm så använd mindre mängd mjölk än vad som står på paketet.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0