Saftig morotskaka med frosting

Kakan:
   4 ägg
   350 g rivna morötter
   2 1/4 dl matolja
   4 1/2 dl vetemjöl
   4 1/2 dl socker
   1 tsk bakpulver
   1 tsk salt
   1 tsk kanel

Frosting:
   100 g philadelphiaost
   50 g rumsvarmt smör
   2 dl florsocker

Ströa och bröa en form med avtagbara kanter.
Vipsa med elvisp ägg, morötter och olja poröst.
Blanda ihop alla torra ingredienser och rör försiktigt ner detta i morotsblandningen.
Häll över i formen.
Grädda i 175 C, nedre delen av ugnen, 60-70 min.
Låt kakan kallna.
Vipsa frostingkrämen till en jämn smet.
Bred på kakan när den kallnat.
Obs! kakan bör vara helt kall annars smälter toppingen och glider av!

På bilderna använde jag mig av dubbel sats frosting



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0