Saftig morotskaka med frosting
Kakan:
4 ägg
350 g rivna morötter
2 1/4 dl matolja
4 1/2 dl vetemjöl
4 1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk kanel
Frosting:
100 g philadelphiaost
50 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
Ströa och bröa en form med avtagbara kanter.
Vipsa med elvisp ägg, morötter och olja poröst.
Blanda ihop alla torra ingredienser och rör försiktigt ner detta i morotsblandningen.
Häll över i formen.
Grädda i 175 C, nedre delen av ugnen, 60-70 min.
Låt kakan kallna.
Vipsa frostingkrämen till en jämn smet.
Bred på kakan när den kallnat.
Obs! kakan bör vara helt kall annars smälter toppingen och glider av!
På bilderna använde jag mig av dubbel sats frosting


4 ägg
350 g rivna morötter
2 1/4 dl matolja
4 1/2 dl vetemjöl
4 1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk kanel
Frosting:
100 g philadelphiaost
50 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
Ströa och bröa en form med avtagbara kanter.
Vipsa med elvisp ägg, morötter och olja poröst.
Blanda ihop alla torra ingredienser och rör försiktigt ner detta i morotsblandningen.
Häll över i formen.
Grädda i 175 C, nedre delen av ugnen, 60-70 min.
Låt kakan kallna.
Vipsa frostingkrämen till en jämn smet.
Bred på kakan när den kallnat.
Obs! kakan bör vara helt kall annars smälter toppingen och glider av!
På bilderna använde jag mig av dubbel sats frosting


Kommentarer
Trackback