Vitchokladmousse
4 port
2 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 äggula
1 dl kesella vanilj
1. Smält chokladen i vattenbad. (Vit choklad är lite känslig så det är lätt att bränna sönder den om man smälter i micron!).
2. Rör ner äggulan och vispa kraftigt.
3. Tillsätt kesellan.
4. Vispa grädden (som ska vara ganska lös, annars blir moussen lätt grynig) och rör ner den i chokladsmeten.
Häll upp moussen i portionsskålar och ställ kallt 1 timme. Garnera med blåbär och riven vit choklad.
2 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 äggula
1 dl kesella vanilj
1. Smält chokladen i vattenbad. (Vit choklad är lite känslig så det är lätt att bränna sönder den om man smälter i micron!).
2. Rör ner äggulan och vispa kraftigt.
3. Tillsätt kesellan.
4. Vispa grädden (som ska vara ganska lös, annars blir moussen lätt grynig) och rör ner den i chokladsmeten.
Häll upp moussen i portionsskålar och ställ kallt 1 timme. Garnera med blåbär och riven vit choklad.
Kommentarer
Trackback