Saffranskladdkaka
2 1/2 dl strösocker
1,5 dl riven mandelmassa
2 dl vetemjöl
3 ägg
5 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
125 g smör
100 g vit choklad
1 påse saffran á 0,5 g
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en form med avtagbar botten.
Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret. Häll i saffran.
Blanda sedan ihop alla de torra ingredienserna, tillsätt smörblandningen och rör tillsist ner äggen.
Häll smeten i formen.
Grädda i 25-30 minuter i mitten av ugnen. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar.
Serveras med vispad grädde eller gammaldags vaniljglass.
1,5 dl riven mandelmassa
2 dl vetemjöl
3 ägg
5 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
125 g smör
100 g vit choklad
1 påse saffran á 0,5 g
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en form med avtagbar botten.
Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret. Häll i saffran.
Blanda sedan ihop alla de torra ingredienserna, tillsätt smörblandningen och rör tillsist ner äggen.
Häll smeten i formen.
Grädda i 25-30 minuter i mitten av ugnen. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar.
Serveras med vispad grädde eller gammaldags vaniljglass.
Kommentarer
Trackback