Saffranskladdkaka

   2 1/2 dl strösocker
   1,5 dl riven mandelmassa
   2 dl vetemjöl
   3 ägg
   5 msk vaniljsocker
   1/2 tsk salt
   125 g smör
   100 g vit choklad
   1 påse saffran á 0,5 g

Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en form med avtagbar botten.
Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret. Häll i saffran.
Blanda sedan ihop alla de torra ingredienserna, tillsätt smörblandningen och rör tillsist ner äggen.
Häll smeten i formen.
Grädda i 25-30 minuter i mitten av ugnen. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar.
Serveras med vispad grädde eller gammaldags vaniljglass.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0