Äggmacka
Nu när hösten börjar smyga sig på är det mysigt att tända ljus, dricka te och äta en god macka. Här är en av mina favorit mackor. Siktkaka, smör, ost, sallad, majonäs, salt och ägg..
Flygande Jakob
6 port
Ingredienser:
1 kg kycklingfilé
140 g bacon
3 st bananer
2 dl chilisås
5 dl vispgrädde
1.5 dl jordnötter
Gör så här:
Strimla kycklingfilé och bacon.
Hetta upp en stekpanna och stek kyckling- och baconbitarna på medelstark värme tills filén fått fin färg. Gör detta i 2-3 omgångar så att det blir lagom mycket i stekpannan.
Lägg över kyckling- och baconbitarna i en hyfsat stor ugnsform. (rektangulär 22 x 35 cm och 4 cm djup)
Skiva bananerna och fördela över kyckling- och baconbitarna.
Vispa grädden och blanda med chilisås. Häll över och bred ut. Strö över jordnötter.
Gratinera i mitten av ugnen 225°C i 15 minuter.
Servera med kokt ris och sallad.
Ingredienser:
1 kg kycklingfilé
140 g bacon
3 st bananer
2 dl chilisås
5 dl vispgrädde
1.5 dl jordnötter
Gör så här:
Strimla kycklingfilé och bacon.
Hetta upp en stekpanna och stek kyckling- och baconbitarna på medelstark värme tills filén fått fin färg. Gör detta i 2-3 omgångar så att det blir lagom mycket i stekpannan.
Lägg över kyckling- och baconbitarna i en hyfsat stor ugnsform. (rektangulär 22 x 35 cm och 4 cm djup)
Skiva bananerna och fördela över kyckling- och baconbitarna.
Vispa grädden och blanda med chilisås. Häll över och bred ut. Strö över jordnötter.
Gratinera i mitten av ugnen 225°C i 15 minuter.
Servera med kokt ris och sallad.