Risifrutti Saffransguld - Nyhet

Finns i butikernas kyldiskar från den 13 oktober och så länge lagret räcker! Värt att testa!



Bacon Carbonaragratäng

4 port

   250 g pasta, t ex tagliatelle
   1 pkt bacon eller 200 g rökt skinka
   2 dl frysta gröna ärtor
   4 dl Kelda Pastasås Mild ost
   1 dl riven ost, gratäng

Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Koka pastan. Klipp bacon och stek sedan eller skär skinkan i tärningar.
Lägg pastan i en smord ugnssäker form. Strö över bacon eller skinka och ärtor.
Häll över såsen och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 15 min.
Servera gärna en sallad till.

Tips! Koka extra pasta ena dagen och gör gratängen nästa.



Saffranskladdkaka

   2 1/2 dl strösocker
   1,5 dl riven mandelmassa
   2 dl vetemjöl
   3 ägg
   5 msk vaniljsocker
   1/2 tsk salt
   125 g smör
   100 g vit choklad
   1 påse saffran á 0,5 g

Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en form med avtagbar botten.
Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret. Häll i saffran.
Blanda sedan ihop alla de torra ingredienserna, tillsätt smörblandningen och rör tillsist ner äggen.
Häll smeten i formen.
Grädda i 25-30 minuter i mitten av ugnen. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar.
Serveras med vispad grädde eller gammaldags vaniljglass.



Halloween Cupcakes

Samma recept som...http://cosmica.blogg.se/2012/july/bsaftig-morotskaka-med-frostingb.html



Köttfärslimpa

8 port

   1 kg köttfärs
   1 st gul lök
   2 st ägg
   1 dl ströbröd
   1,5 dl mjölk
   1 dl grädde 40%
   2,5 tsk salt
   1 tsk vitpeppar
   50 gram smör
   1,5 tsk kulörsoja

Gör så här
1. Blanda ströbröd, mjölk och grädde samt hälften av saltet och pepparn i en skål. Knäck äggen över skålen. Blanda väl och låt massan stå och dra ett par minuter.
2. Skala och finhacka eller riv löken och häll den i skålen . Tillsätt köttfärsen och blanda väl. Tillsätt successivt resten av saltet och pepparn, så att det fördelas jämnt i köttfärssmeten.
3. Dela upp smeten i tre lika stora delar och forma tre "limpor" av dem (så att de är 4-5 cm höga, 1-1½ dm breda och 2-2½ dm långa).
4. Ett tips är att doppa händerna i kallt vatten för att köttfärssmeten inte ska fasta på händerna då smeten formas till limpor.
5. Smörj en ugnsform med hälften av smöret/margarinet. Placera ut de tre köttfärslimporna i formen.
6. Smält resten av smöret/margarinet i en kastrull. Tillsätt sojan i kastrullen och rör om. Pensla därefter varje köttfärslimpa med smör- och sojablandningen innan den gräddas i 200 gr ca 40 minuter mitt i ugnen.
7. Den buljong som bildas i ugnsformen, till följd av ugnsstekningen, tas tillvara för en gräddsås. För att få mer buljong är det lämpligt att hälla i ett par dl vatten i formen efter halva stektiden.

Servera med kokt potatis, grönsaker, lingonsylt och brunsås.



RSS 2.0