Risifrutti Saffransguld - Nyhet
Finns i butikernas kyldiskar från den 13 oktober och så länge lagret räcker! Värt att testa!


Bacon Carbonaragratäng
4 port
250 g pasta, t ex tagliatelle
1 pkt bacon eller 200 g rökt skinka
2 dl frysta gröna ärtor
4 dl Kelda Pastasås Mild ost
1 dl riven ost, gratäng
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Koka pastan. Klipp bacon och stek sedan eller skär skinkan i tärningar.
Lägg pastan i en smord ugnssäker form. Strö över bacon eller skinka och ärtor.
Häll över såsen och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 15 min.
Servera gärna en sallad till.
Tips! Koka extra pasta ena dagen och gör gratängen nästa.

250 g pasta, t ex tagliatelle
1 pkt bacon eller 200 g rökt skinka
2 dl frysta gröna ärtor
4 dl Kelda Pastasås Mild ost
1 dl riven ost, gratäng
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Koka pastan. Klipp bacon och stek sedan eller skär skinkan i tärningar.
Lägg pastan i en smord ugnssäker form. Strö över bacon eller skinka och ärtor.
Häll över såsen och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 15 min.
Servera gärna en sallad till.
Tips! Koka extra pasta ena dagen och gör gratängen nästa.

Saffranskladdkaka
2 1/2 dl strösocker
1,5 dl riven mandelmassa
2 dl vetemjöl
3 ägg
5 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
125 g smör
100 g vit choklad
1 påse saffran á 0,5 g
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en form med avtagbar botten.
Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret. Häll i saffran.
Blanda sedan ihop alla de torra ingredienserna, tillsätt smörblandningen och rör tillsist ner äggen.
Häll smeten i formen.
Grädda i 25-30 minuter i mitten av ugnen. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar.
Serveras med vispad grädde eller gammaldags vaniljglass.
1,5 dl riven mandelmassa
2 dl vetemjöl
3 ägg
5 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
125 g smör
100 g vit choklad
1 påse saffran á 0,5 g
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en form med avtagbar botten.
Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret. Häll i saffran.
Blanda sedan ihop alla de torra ingredienserna, tillsätt smörblandningen och rör tillsist ner äggen.
Häll smeten i formen.
Grädda i 25-30 minuter i mitten av ugnen. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar.
Serveras med vispad grädde eller gammaldags vaniljglass.
Halloween Cupcakes
Samma recept som...http://cosmica.blogg.se/2012/july/bsaftig-morotskaka-med-frostingb.html


Köttfärslimpa
8 port
1 kg köttfärs
1 st gul lök
2 st ägg
1 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
1 dl grädde 40%
2,5 tsk salt
1 tsk vitpeppar
50 gram smör
1,5 tsk kulörsoja
Gör så här
1. Blanda ströbröd, mjölk och grädde samt hälften av saltet och pepparn i en skål. Knäck äggen över skålen. Blanda väl och låt massan stå och dra ett par minuter.
2. Skala och finhacka eller riv löken och häll den i skålen . Tillsätt köttfärsen och blanda väl. Tillsätt successivt resten av saltet och pepparn, så att det fördelas jämnt i köttfärssmeten.
3. Dela upp smeten i tre lika stora delar och forma tre "limpor" av dem (så att de är 4-5 cm höga, 1-1½ dm breda och 2-2½ dm långa).
4. Ett tips är att doppa händerna i kallt vatten för att köttfärssmeten inte ska fasta på händerna då smeten formas till limpor.
5. Smörj en ugnsform med hälften av smöret/margarinet. Placera ut de tre köttfärslimporna i formen.
6. Smält resten av smöret/margarinet i en kastrull. Tillsätt sojan i kastrullen och rör om. Pensla därefter varje köttfärslimpa med smör- och sojablandningen innan den gräddas i 200 gr ca 40 minuter mitt i ugnen.
7. Den buljong som bildas i ugnsformen, till följd av ugnsstekningen, tas tillvara för en gräddsås. För att få mer buljong är det lämpligt att hälla i ett par dl vatten i formen efter halva stektiden.
Servera med kokt potatis, grönsaker, lingonsylt och brunsås.

1 kg köttfärs
1 st gul lök
2 st ägg
1 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
1 dl grädde 40%
2,5 tsk salt
1 tsk vitpeppar
50 gram smör
1,5 tsk kulörsoja
Gör så här
1. Blanda ströbröd, mjölk och grädde samt hälften av saltet och pepparn i en skål. Knäck äggen över skålen. Blanda väl och låt massan stå och dra ett par minuter.
2. Skala och finhacka eller riv löken och häll den i skålen . Tillsätt köttfärsen och blanda väl. Tillsätt successivt resten av saltet och pepparn, så att det fördelas jämnt i köttfärssmeten.
3. Dela upp smeten i tre lika stora delar och forma tre "limpor" av dem (så att de är 4-5 cm höga, 1-1½ dm breda och 2-2½ dm långa).
4. Ett tips är att doppa händerna i kallt vatten för att köttfärssmeten inte ska fasta på händerna då smeten formas till limpor.
5. Smörj en ugnsform med hälften av smöret/margarinet. Placera ut de tre köttfärslimporna i formen.
6. Smält resten av smöret/margarinet i en kastrull. Tillsätt sojan i kastrullen och rör om. Pensla därefter varje köttfärslimpa med smör- och sojablandningen innan den gräddas i 200 gr ca 40 minuter mitt i ugnen.
7. Den buljong som bildas i ugnsformen, till följd av ugnsstekningen, tas tillvara för en gräddsås. För att få mer buljong är det lämpligt att hälla i ett par dl vatten i formen efter halva stektiden.
Servera med kokt potatis, grönsaker, lingonsylt och brunsås.
